WET PEETERS : Werkbaar wendbaar werk, ben je mee?

Het arbeidsrecht kent nieuwe uitdagingen. Om dit op te vangen werd “Werkbaar wendbaar Werk” of de Wet Peeters in voege gebracht op 5 maart 2017. Deze wetswijziging dient in eerste instantie om de arbeidsomstandigheden van de werknemers te verbeteren door een beter beheer van de arbeidstijd en door een toename van de autonomie van de werknemer. Ook stimuleert deze wet de duurzaamheid van het werk door de verhoging van de flexibiliteit.

Wat betekent dit concreet?

Deze nieuwe wet zorgt ervoor dat u een paar aanpassingen zal moeten doorvoeren in uw arbeidsreglement. Enkele maatregelen die een directe of indirecte wijziging in uw organisatie vragen:

 1. Kleine flexibiliteit
 2. Vrijwillige overuren
 3. Vorming
 4. Occasioneel telewerk
 5. Deeltijdse arbeid
 6. Loopbaansparen
 7. Uitzendarbeid onbepaalde duur
 8. Hervorming werkgeversgroeperingen
 9. Opleiding
 10. E-commerce

Wie financiert deze extra implementatie kosten?

Organisaties die reeds stappen hebben gezet of zetten om zich anders te organiseren met het oog op de aangepaste werkbaarheid en wendbaarheid van werknemers worden door de overheden met behulp van subsidies gestimuleerd.

Zowel de interne als externe kosten worden mee opgenomen in uw subsidiedossier. Zo ontvangt u extra financiële middelen om de maatregelen van o.a.. de Wet Peeters die onmiddellijk van toepassing zijn uit te voeren.

Loop geen voor de hand liggende subsidies mis voor de ‘kleine’ of ‘grote’ wijzigingen in uw HR-beleid die u verplicht of uit eigen beweging uitvoert. Er lopen enkele subsidies ten einde tegen eind van het jaar, investeer vandaag nog.

Onze aanpak omvat een continu optimaliseringsproces zodat u kosten bespaart en garandeert u continuïteit en een multidisciplinaire expertise. Uw (HR-)medewerkers verliezen zo geen tijd en u creëert ruimte om productiever en kostenefficiënter te werk te gaan.

Hoe pas ik mijn arbeidsreglement conform de Wet Peeters aan?

Solvus stelt een breed scala aan antwoorden op al uw HR-vraagstukken voor en helpt klanten kritische vragen te stellen m.n.

 • Waar dien ik als bedrijf naar te kijken om te evalueren of het bedrijf voldoende veerkrachtig en opgewassen is tegen een kleine en een grote storm?
 • Hoe kan ik een juiste analyse van mijn volledige kostenstructuur doen?
 • Op welke manier kan ik mijn loonkosten optimaliseren?

Mijn subsidiedossier

Laat u assisteren in uw zoektocht naar de gepaste subsidies die voor uw organisatie van toepassing zijn.

Bespaar tot 34% op uw terugkerende HR-kosten door een light analyse uit te voeren op uw huidige HR-kostenstructuur.

Neem vandaag nog contact met ons op :

+32 3800 64 83

info@solvus.be