Waarom in- of outplacement?


Het vinden van een goede gemotiveerde werkkracht is een kunst, het behouden van een gemotiveerde werknemer is onbetaalbaar. Het behouden en ontwikkelen van het juiste talent is van cruciaal belang voor het lange termijnsucces van uw organisatie. Soms is het echter niet mogelijk om een medewerker in een bepaalde functie of zelfs het bedrijf te houden, maar wilt u deze werknemer wel alle kansen geven of bent u wettelijk verplicht om een outplacement aan te bieden.

Als onderdeel van onze Total Talent Management aanpak hebben we binnen Solvus een expertise centrum omtrent Career Mobility gecreëerd, waarbij we elke loopbaantransitie als een opportuniteit beschouwen. We gaan volop voor de win-win waarbij zowel de medewerker als de organisatie hun beoogde doelen kunnen behalen. 

Onze aanpak ondersteunt uw medewerkers in het begrijpen van hun professionele en persoonlijke doelstellingen. Aangevuld met het verhogen van het inzicht in verworven competenties, hun sterktes, zwaktes, waarden, drijfveren en motivatie, zorgt deze zelfkennis ervoor dat uw medewerkers bewuster met hun carrière omgaan. Hierdoor kan ook u beter inschatten welke carrièrepaden of interne posities er voor welke werknemer geschikt zijn.

Inplacement


We spreken van een inplacement wanneer we werknemers begeleiden tijdens hun interne mobiliteit binnen uw organisatie. Dit kan zowel in groep als individueel. Wanneer deze begeleiding gekoppeld wordt aan een dynamisch intern mobiliteits- en ontwikkelingsbeleid, dan is dit een krachtig instrument voor het verhogen van de retentie en het engagement.

Binnen Solvus bieden we een unieke aanpak voor inplacements, waarbij wij onze expertise om competenties en potentieel te objectiveren combineren met unieke en innovatieve tools en begeleiding. Zo evolueert de juiste persoon, naar de juiste plaats en verhoogt u de performantie van uw organisatie.

Hiernaast zijn er nog verschillende andere redenen om te kiezen voor een inplacement.

 • U wilt vermijden dat een werknemer overstapt naar de concurrentie
 • U wilt een lege arbeidsplek invullen vanuit uw bestaande talent pool
 • U wilt uw de performantie van een medewerker verbeteren
 • U wilt na een fusie bekijken welke opties er zijn voor de verschillende werknemers
 • U wilt na een automatisatie hoe uw interne bezetting optimaal ingevuld kan worden

Outplacement


Soms moet u afscheid nemen van enkele werknemers. We spreken in dit geval van een outplacement. Onder bepaalde voorwaarden, bent u wettelijk verplicht om uw medewerkers een outplacement begeleiding aan te bieden. U kan natuurlijk ook vrijwillig outplacement aanbieden aan de medewerkers aangezien deze in een toekomstige situatie kunnen terugkeren. Op deze manier draagt u ook bij aan uw employer brand.

Als gekende en gecertifieerde speler in de in- en outplacement markt, bieden we overal in België goed opgeleide loopbaancoaches aan die de laatste nieuwe technologieën en wetenschappelijke inzichten gebruiken om uw mensen te begeleiden. Hiervoor maken we gebruik van onderzoek en spin-offs van Belgische universiteiten om er zo zeker van te zijn dat het onderzoek van toepassing is op uw medewerkers.

Waarom voor een Solvus in- of outplacement kiezen?


Onze oplossing kan perfect apart gekozen worden of gecombineerd worden met bijvoorbeeld onze assessment en development oplossingen.

Enkele van onze sterktes:

 • Ervaren en gecertifieerde loopbaancoaches 
 • 360°-aanpak door geïntegreerd aanbod.
 • Modulaire geïndividualiseerde of groeps-dienstverlening.
 • Een vast aanspreekpunt doorheen het hele traject.
 • Bewezen methodiek waarin het individu centraal staat.
 • Samenwerking met innovatieve technologieën
 • We zijn Certo- en Qfor gecertifieerd


Geïnteresseerd in deze oplossing?
Contacteer ons nu voor meer informatie!