Trajectbegeleiding

Het team van SOLVUS Trajectbegeleiding zorgt voor de intensieve begeleiding van werkzoekenden naar een duurzame tewerkstelling. Deze projecten worden medegefinancierd door het ESF en de Vlaamse Overheid. SOLVUS is partner van VDAB voor onderstaande projecten en in desbetreffende regio’s :

Tender Intensieve Begeleiding en Bemiddeling 3 – TIBB3 : Periode: 2014-2017

Doel van de opdracht :

Intensieve begeleiding en bemiddeling naar werk, met inbegrip van jobhunting en nazorg en waar nodig sollicitatietraining en attitudetraining. De opdracht is prioritair gericht op werkzoekenden uit de kansengroepen, waarvan een aantal trajecten worden voorzien voor werkzoekenden met beperkte kennis Nederlands.

Regio’s :

Regio Leuven : Leuven, Haacht, Tienen, Diest en Aarschot

Resultaat :

We begeleidden tot op heden 1802 werkzoekenden naar een duurzame tewerkstelling, waarvan er reeds 1301 aan de slag gingen.

Tender Intensieve Begeleiding en Bemiddeling 4 – TIBB4 : Periode 2017-

Doel van de opdracht :

Intensieve begeleiding en bemiddeling naar werk voor werkzoekenden gedurende 9 maanden. De doelgroep van de opdracht zijn werkzoekenden, prioritair uitkeringsgerechtigde volledig werkzoekenden en werkzoekenden in beroepsinschakelingstijd, die nood hebben aan een gepersonaliseerde en intensieve aanpak om aan het werk te geraken in het normaal economisch circuit.

Regio’s :

  • Regio Mechelen : Mechelen, Lier en Boom
  • Regio Vilvoorde : Vilvoorde, Halle en Asse

HOE ZIET JOUW TRAJECT ERUIT?

Het intakegesprek

Je eerste afspraak bij ons is een kennismakingsgesprek langs beide kanten: wie we zijn, wat we doen en hoe we jou kunnen helpen, maar ook leren we jou graag beter kennen. Wie je bent, wat je zoekt, en wat je nodig hebt om een duurzame job te vinden, wordt de leidraad in de begeleiding die vanaf dan start. De duurtijd van dit gesprek is +/-90min.
Breng je meest recente CV en een motivatiebrief mee naar het intakegesprek, zo kunnen we meteen aan de slag!

Je traject

Tijdens gespreksmomenten met je trajectbegeleider en/of jobhunter wordt er samen met jou gekeken hoe je je zoektocht naar een job nog effectiever kan aanpakken, wat je hiervoor nodig hebt en hoe we eventuele drempels kunnen overwinnen. Alles wat je nodig hebt om een job te vinden, zoals sollicitatie-vaardigheden, arbeidsmarktkennis, … komt aan bod.

Nazorg

Ga je aan de slag? Top, doel bereikt! Maar we laten je niet meteen los. Tijdens je tewerkstelling blijven we je graag ondersteunen. We houden regelmatig contact en zorgen voor extra ondersteuning indien je hier nood aan hebt.

Onze kracht

100% OP MAAT :

Een persoonlijke, doelgerichte en praktische aanpak op maat van jouw zoektocht naar een job

ACTIEF :

Onze aanpak is actiegericht, met als doel een duurzame job! Tijdens het traject krijg je dan ook de kans om kennis om te zetten in de praktijk.

ONZE COACHES :

  • Enthousiast en vakkundig
  • Passie om mensen te doen groeien!
  • Arbeidsmarktkennis en een ruime ervaring op vlak van recruitment, coaching en begeleiding naar werk.

Wie is SOLVUS?

SOLVUS maakt deel uit van USG People en biedt HR-oplossingen aan bedrijven en particulieren. Denk bijvoorbeeld aan outplacement, inplacement en loopbaanbegeleiding. SOLVUS is door de Vlaamse Overheid erkend als loopbaancentrum, Certified Member van Federgon en beschikt over het CERTO- en Qfor-kwaliteitslabel.

We hebben dus een hoop kennis en expertise van de arbeidsmarkt in huis, dat we met plezier inzetten om jou naar een job te begeleiden!