Loading...

HOE EEN TRAJECTBEGELEIDING JOUW LEVEN KAN VERANDEREN:

23 december 2021 ·2 min read time

Als een van de partners van de VDAB helpen we getalenteerde personen terug aan een nieuwe job in de markt. En ook bij Solvus komen sommige mensen terecht.

Ontdek hier het verhaal van onze collega Myriam.Ik werkte voor meer dan 15 jaar op de luchthaven, toen de coronacrisis van start ging had ik geen zicht meer op de toekomst van mijn carrière. Na mijn ontslag was het zeker, ik moest mijn carrière omgooien, mijn job in de toeristische sector verlaten en een andere richting uit gaan. 

Ik was de hoop en moed verloren

Na mijn ontslag was ik meteen gaan solliciteren, maar zonder succes. Ik had bij enkele bedrijven verschillende testen afgelegd, helaas greep ik twee keer nipt naast de job. Ik werd afgekeurd op de dingen die ik als mijn kwaliteiten zag, iets waar deze bedrijven blijkbaar anders over dachten.

Ik heb jaren in een uniform gewerkt, ik droeg dit dagelijks en haalde hierin mijn dochter van school. Mijn job was een deel van mijn persoonlijkheid, het was hoe mijn dochter me zag. Dit verliezen was voor mij ook het verliezen van mijn identiteit. De moed zakte me in mijn schoenen.

Toen ik een telefoon van de VDAB kreeg om deel te nemen aan de trajectbegeleiding van Solvus heb ik meteen ja gezegd. Een keuze waarvan ik nog steeds enorm tevreden ben. Solvus heeft voor mij echt het verschil gemaakt.

Solvus liet me terug in mezelf geloven.

Als je deelneemt ontvang je een persoonlijke begeleider. Mijn begeleider was Kjel en het was meteen een match. Hij luisterde naar mijn verhaal en toonde begrip. Hij stond klaar om me te helpen met deze grote stap, want het is niet simpel om van carrière te veranderen, zeker als je dit onverwacht en niet uit eigen wil moet doen.

Tijdens de coaching-sessies liet hij me inzien dat ik, ondanks meerdere malen afgewezen te zijn, een toekomst had op de arbeidsmarkt en dat ik gewoon het juiste bedrijf en de juiste opportuniteit nog niet had gevonden. 

Terug leren solliciteren

Na meer dan 20 jaar werken was ik het solliciteren verleerd en merkte ik dat het rekruteringsproces veranderd was. Ik wist niet waar of hoe ik naar een job opzoek moest gaan. Solvus hielp me met het uitleggen van alle ‘regels’, vereisten en verwachtingen. Ze gaven me tips over hoe ik moest solliciteren en hoe ik mijn CV moest opmaken. 

Ik volgde ook een workshop samen met andere werkzoekenden. Hier leerden we onszelf voorstellen in 5 minuten. Hoe maak je een eerste goede indruk, wat moet je vertellen tijdens je eerste sollicitatiegesprek en waar leg je de nadruk op. Dit kon ik meteen gebruiken, want een week later had ik een sollicitatiegesprek bij Solvus zelf.

De bevestiging dat het een juiste keuze was

Momenteel werk ik al meer dan een half jaar bij Solvus als program administrator. Na twee maanden ontving ik al een vast contract. Dit was voor mij een groot compliment en een bevestiging dat het de juiste beslissing was om van carrière te veranderen.

Ik raad het volgen van een trajectbegeleiding dan ook aan iedereen aan, maar zeker aan de mensen die niet weten welke richting ze moeten nemen. Wanneer je onzekerheid voelt en terug motivatie nodig hebt na een slechte ervaring helpen ze je om de hoop niet te verliezen en jouw nieuwe droomjob te vinden.

Heb jij interesse om deel te nemen aan ons begeleidingstraject in samenwerking met de VDAB? Neem dan contact met ons op.