Loading...

Tips & Tricks
Assessment Center


JE MAG EEN ASSESSMENT VOLGEN? WAT NU?!

Je (mogelijke) werkgever wil dat je een assessment of development center volgt? Dat is de ideale kans om jezelf te bewijzen en meer over je eigen capaciteiten te weten te komen!

Maar hoe gaat dit eigenlijk in zijn werk? En wat is een assessment eigenlijk?

Bij Solvus zijn we gespecialiseerd in het afnemen van assessments. Bedrijven contacteren ons om via een objectieve en bewezen methodologie een duidelijk overzicht van verschillende competenties van iemand weer te geven, alsook het groei- en evolutiepotentieel binnen een specifieke context of functie.
We maken dus een onderbouwde inschatting van jouw capaciteit om een bepaalde functie, nu of in de toekomst, goed te kunnen uitvoeren.

Om een maximale objectiviteit te verzekeren en niets aan het toeval over te laten, wordt elke competentie vanuit tenminste twee verschillende invalshoeken geëvalueerd.

Wanneer we een assessment afnemen met het oog en focus op de ontwikkeling van een individu, spreken we van een development center in plaats van een assessment center.  Hoe verloopt een assessment?

1

U ontvangt een uitnodiging

2

U voert thuis online testen in (optioneel)

3

U komt langs voor uw assessment center

4

Evaluatie en interne opvolging

5

U ontvangt feedback

Flow Assessment

TIPS & TRICKS

Je hoeft niets voor te bereiden voor een assessment. Er wordt gekeken naar hoe je de zaken aanpakt en in welke mate je hierin efficiënt bent.

Rust zeker goed zodat je ontspannen aan het assessment center kan beginnen!

Wanneer we je vragen voorafgaand enkele testen te maken, kan je best een rustige omgeving voorzien!