Loading...

IS GENERATIE X DE OPLOSSING VOOR THE WAR FOR TALENT?

16 februari 2022 ·1 min read time

Je hebt het waarschijnlijk zelf al ondervonden, the war for talent is volop aan de gang. Organisaties hebben het steeds moeilijker om de geschikte kandidaat te vinden. Wat als we je nu vertellen dat een 55+’er de oplossing kan zijn voor jouw organisatie?


55+’ers worden vaak genegeerd omwille van hun leeftijd en dit vinden wij jobcoaches een gemiste kans.
Dus laten we eens kijken naar deze 55+’ers:
Mensen tussen de 55 en 65 jaar behoren tot de generatie X. Ex-bedrijfsleiders, financiële managers, ICT-leidinggevenden, meertalige admins, magazijniers, chauffeurs, elektriciens, met pakken ervaring. Een generatie die nog vol goesting en bravoure iets voor de arbeidsmarkt wil betekenen.

Meest bevlogen generatie

Uit onderzoeken van het Erasmus MC blijkt dat Babyboomers en generatie X de meest bevlogen generaties van allemaal zijn. “Oftewel een werknemer die niet alleen goed werkt, maar ook graag werkt.

No-nonsense, zelfstandig en gedreven

Van deze generatie wordt soms gezegd dat het een ‘verloren’ generatie is omdat de economische crisis in de jaren ’80 ontaardde in grote jeugdwerkloosheid. Maar wij denken daar anders over! Deze crisis heeft ertoe geleidt dat generatie X is uitgegroeid tot een no-nonsense, zelfstandige en gedreven lichting.

Generatie X ontmoet …

Naar onze mening past generatie X perfect tussen de andere generaties. Babyboomers, , millennials, generatie Y en generatie Z. High-tech passie ontmoet pragmatiek, competitiegerichtheid ontmoet stabiliteit, loyaliteit ontmoet kunnen bijdragen aan een betere wereld en face-2-face communicatie ontmoet digitaal vergaderen. Wat een meerwaarde voor een organisatie! Gebaseerd op hun levenservaringen komt elke generatie met hun eigen waarden en kijk op de wereld.

Samen vormen ze een perfecte mix van waarden en kwaliteit.

We hoeven ons ook geen zorgen te maken over de generatiekloof. Uit onderzoek van Harvard Business Review blijkt dat de generatieverschillen op het werk goed meevallen. Zo vindt elke generatie die nieuw is op de werkvloer zichzelf uniek, en elke oudere generatie moet wennen aan nieuwkomers op het werk.

Het loon is ondergeschikt

80% van de 55+’ers binnen ons traject lieten weten dat kunnen bijdragen de hoofdreden is waarom ze ’s morgens opstaan, het loon is van ondergeschikt belang. Je leest het goed, werf een 55+’er aan en je krijgt ervaring en motivatie aan een betaalbaar loon.

Denk jij ook dat 55’ers de oplossing kunnen zijn voor de War For Talent?
Let’s meet: Whatsapp, Teams, Zoom, Messenger, LinkedIn, telefoon of in levenden lijve.

Ontdek meer over onze campagne "55+ is een surplus"
En blijf op de hoogte van onze campagne via onze social media.