Loading...

RECRUITMENT PROCESS OUTSOURCING: ONMISBAAR IN EEN FUTURE-PROOF REKRUTERINGSSTRATEGIE

23 december 2021 ·2 min read time

De juiste medewerkers aantrekken en rekruteren bepaalt het succes van een organisatie. Voor tal van profielen is er bovendien een schaarste op de arbeidsmarkt. Dat doet bedrijven nadenken over hun rekruteringsaanpak. Die kan vaak efficiënter en professioneler, met kortere doorlooptijden en meer aandacht voor de candidate experience. Dat rekruteringsproces (gedeeltelijk) uitbesteden aan een Recruitment Process Outsourcing-partner betekent voor veel organisaties dan ook een grote tijds- en efficiëntiewinst.


Rekrutering is belangrijker dan ooit

De schaarste aan bepaalde profielen, de verschuivende focus van hard skills naar het groeipotentieel van nieuwe medewerkers en een goede match met de bedrijfscultuur, … Het zijn evoluties die ervoor zorgen dat rekruteren steeds meer een specialisatie is geworden binnen HR. Een specialisatie die tijds- en arbeidsintensief is én in grote mate de toekomst van organisaties bepaalt. Bedrijven hebben er dan ook alle belang bij om hun rekruteringsaanpak te optimaliseren, bijvoorbeeld door die uit te besteden aan een ervaren Recruitment Process Outsourcing-partner. 

Modulair verlengstuk van de HR-afdeling

Een RPO-partner is geen rekruteringskantoor, maar een langetermijnoplossing die functioneert als een verlengstuk van de interne HR-afdeling en net zo vertrouwd is met de bedrijfscultuur. Als expert in rekruteringsprocessen neemt de RPO-partner het volledige recruitment process - of een gedeelte daarvan - over. Rekruteringsgesprekken organiseren, loononderhandelingen voeren, contracten opmaken voor vaste medewerkers, uitzendcontracten beheren of de hele HR-administratie opvolgen: de service van een RPO-partner is modulair inzetbaar. Bedrijven kiezen dus zelf welke activiteiten ze uitbesteden. 

Flexibel en kostefficiënt

Een RPO-partner als Solvus bespaart niet alleen tijd en kosten, maar beschikt ook over de nodige expertise in recruitment en over technologische tools zoals een applicant tracking systeem om het rekruteringsproces te analyseren, op te volgen en naar een hoger niveau te tillen. Via onze eigen recruitmentkanalen bieden we organisaties bovendien toegang tot een bredere talentpool. Het voordeel van RPO is bovendien de grote flexibiliteit: vallen er vacatures weg, dan draagt de externe recruitment partner de verantwoordelijkheid.  

Troef in de war for talent

Kandidaten een positieve ervaring bezorgen, in de war for talent is het een belangrijke troef voor rekruteerders. Ook daar maakt Solvus als RPO-partner werk van. We garanderen dat het rekruteringsproces vlot verloopt en schenken extra veel aandacht aan de opvolging van kandidaten en een aangename candidate experience

Ons applicant tracking systeem laat bovendien toe om gedetailleerde analyses te maken en daar acties aan te koppelen. Via welke kanalen verloopt de instroom van kandidaten, hoe snel worden cv’s verwerkt, wat is de doorlooptijd van een vacature, …: allemaal zaken die we kunnen optimaliseren op basis van onze analyses.   

RPO bij Solvus: onderdeel van total talent management-oplossing

Solvus maakt deel uit van RGF Staffing, een groep met een brede dienstverlening in recruitment en HR. Onze RPO-oplossing maakt daardoor deel uit van een bredere service, waar we verschillende experten kunnen aanhaken. We gaan niet enkel op zoek naar de ideale kandidaat, maar gaan ook na hoe we het potentieel van in-house talent kunnen ontwikkelen of schakelen gespecialiseerde medewerkers in onder een andere contractvorm. Zo bieden we organisaties een total talent management-oplossing die veel verder gaat dan de opvolging van hun rekruteringsproces.